Ordföranden har ordet

FÖRENINGEN Moholms Fotbollsveteraner bildades 23 september 2016 och under loppet av två år har vi växt till över 200 medlemmar, helt fantastiskt. Efter att en interimstyrelse verkat första tiden hade vi vårt första årsmöte 5 augusti 2017, detta i samband med ett event i Fägregården. Den styrelse som då valdes verkade fram till årsmötet 2019 som hölls i Töreboda (Gjutaren) lördagen den 23 februari. Det blev ett par förändringar i styrelsen med nyval av två personer.

VÅRT ANDRA FOTBOLLSEVENT i Fägregården kan vi nu lägga till handlingarna efter starten 5 augusti 2017, då med Thomas Nordahl som speciellt inbjuden gästtalare. Den gången mötte 90 personer upp. Nu fyllde vi Fägregården då närmare 120 personer kom till det event, med ett speciellt damtema, som hölls lördagen den 22 september 2018 och det stora dragplåstret var förstås Jenny Palmqvist, världens bästa kvinnliga fotbollsdomare 2012, som under sin aktiva tid spelade tre år i Moholms SK. Från det att damfotbollen startade 1971 har den haft en framträdande roll i MSK. 2018 är det 25 år sedan damlaget vann en division II-serie och kvalspelade till ettan. Nästan alla från 1993 hade hörsammat inbjudan. Jenny vaktade målet i MSK-laget det året och det blev ett kärt återseende för många som inte setts på många år. Tack Jenny för ditt engagerande framförande.

EN ANNAN spelare som var med det aktuella året var Therese Bjurenlind, som sedan kom att spela i högsta damserien i samband med att hon flyttade till Göteborg. Hon intervjuades av vår sekreterare Tord Källström, mycket intressant och givande. Därefter var det dags för Kerstin Skeppstedt att berätta om sina framgångar i pingishagen, svensk mästarinna som hon blev i Mariestads BoIS. Efter en god middag avslutades dagen med att Mats Tallkvist, speciellt inbjuden från Växjö, berättade om och visade bilder på gamla idrottsplatser. Han har fotograferat/dokumenterat idrottsplatser, i huvudsak fotbollsplaner, runt om i Sverige och närmar sig nu 500 totalt.

VI I ARRANGÖRSSTABEN tackar alla som närvaro för en trevlig och i alla avseenden lyckad nostalgisk eftermiddag i Fägregården. Vi uppskattar det gensvar vi får på de aktiviteter vi anordnar. Att minnas historien och dokumentera denna är en viktig del i en idrottsförening.

ÅRSMÖTET 2019 blev också mycket lyckat, mycket tack vare deltagande av åtta historiska fotbollsspelare från Skövde AIK och kvalspelet till allsvenskan 1970.

FOTBOLLSRESAN till Stockholm söndagen den 19 maj blev verkligen något att minnas för närmare 60 deltagande personer. Kanske inte så mycket för själva fotbollsmatchen (Djurgården-Elfsborg 2-0), utan mer för Pelle Kotschacks historik om Djurgårdens IF och Stockholms Stadion (se under vinjetten Bilder). Stort tack, Pelle, för det du gör för oss fotbollsveteraner i Moholm.

Trevlig sommar!

Lars-Åke Bergman