1976-79

1976:

16/4: För att rädda klubbens ekonomi tog Per Waldefeldt, trummis i Magnus Kvintett, initiativet till en danskväll i Tibro Folkets Park. Magnus Kvintett, med tre Moholmsbor (Lars och Per Waldefeldt och Kjell Andersson) ställde upp gratis, bara vi fixade en lokal och att det fick bli en långfredag (då var bandet ledigt). Tibro Folkets Park var ledig. Chanstagande eftersom det var en långfredag, men det blev succé, fullspikat och med ett överskott på dryga 35 000 kronor. MSK fortsatte sedan att anordna danser under påsken i Tibro fram t o m 1981.

För att dryga ut kassan startades under 70-talet också Tipspromenader i samhället med eldsjälar som Rune Andersson, Sten Friborg, Nils Hult och Jan Persson i spetsen.

Herrarna dök till åttonde plats i ”femman” och damerna kom tvåa igen i en klass III-serie.

Medlemsantalet hade ökat till 331.

1977:

Ett av de bästa herrlagen genom tiderna, bara laget som spelade i ”fyran” kan mäta sig med detta.

Fyra starka nyförvärv: Åke Holmgren och Jan-Åke Gustavsson plus mv Håkan Strandh och Stefan Johansson från Weimer. Laget kom tvåa i ”femman” efter Hova, förlorade båda matcherna mot Hova, men fick kvala till ”fyran”: 2-2 hemma mot Månstad, 3-4 borta mot Kvänum. Fröjered vann en annan kvalgrupp och slog sedan Månstad i kvalfinalen. Vadsboalliansen arrangerade Sommarcupen och den vann Moholm efter 4-1 i finalen hemma på Mogårdsvallen mot Töreboda.

Rune Claesson (numera Lundh) spelade 136 raka seriematcher åren 1971-77.

Damerna vann sin serie, klass III, Mariestadsgruppen. Helena Segerstedt gjorde 45 mål och blev värvad av Mariestads BoIS.

ISHOCKEY: I Västergötlands Ishockeyförbunds historia (verksamhetsberättelse) står det att säsongen 1977-78 ansökte Moholms IK (torde vara SK) om inträde i Västergötlands Ishockeyförbund. Så mycket mera än en inträdesansökan blev det inte av ishockeyverksamheten i Moholm.

1978

Herrarna lyckades inte upprepa 1977 års säsong, flera av spelarna från det laget slutade. Detta var Bengt Jakobssons sista år som tränare i MSK.

Damlaget spelade i division IV Norra Skaraborg, missade seriesegern i sista matchen, 1-2 mot Tibro.

Thomas Nordahl, son till Gunnar (Degerfors och Örebro, proffs i belgiska Anderlecht och 15 A-landskamper) var populär gäst när ungdomssektionen hade årsavslutning.

1979:

MSK hade tappat elva spelare på tre år. Det blev en alltför tuff uppgift för Stefan Johansson, som var spelande tränare, att hålla laget kvar i division V. Men träningsintresset ökade och bl a slussades sex juniorer in i A-laget.

Damerna vann sin division IV-serie (Norra Skaraborg), medelåldern var 17,5 år och spel i division III väntade. Nu slog Maria Wennerholm igenom på allvar, gjorde 29 mål och spelade alla matcher (37) tillsammans med syrran Anna plus Carina Andersson, Ingela Hermansson och Helena Landenmark.

4/6: Det var annandag pingst och damlagets största match i historien. Sveriges bästa lag, Öxabäck, kom på besök för en match i DM (semifinal). Ett så gott som ordinarie Öxabäck vann med 7-0 inför drygt 600 (!) betalande åskådare på Mogårdsvallen. Maria Wennerholm, 14 år, fick sitt genombrott och visade ingen som helst respekt för sina mer namnkunniga motståndare. Dock missade Maria en straff, till lagledaren Börje Ahlströms stora besvikelse: Han hade tippat 1-7! I Tidning för Skaraborgs Län (TSL), som dagen efter hade en helsida om matchen, står det att Öxabäck vann med 6-0, den utsände reportern hade i hastigheten missat ett mål för Öxabäck som hade fem landslagsspelare i laget och av dem kom Karin Åhman-Svensson att skriva in sig i den svenska damfotbollshistorien fem år senare: EM-guld 1984! Tränare i MSK: Jan Runnqvist.

Ett namn skrev in sig i historieböckerna: Mats-Ola Jakobsson, son till Mats. I P8-laget som slog Töreboda med 9-0 gjorde han alla nio målen.